Herbata Aracha Isecha
Aracha to herbata, której liście zostały jedynie wysuszone, nie poddano ich żadnym innym procesom. Dzięki temu możesz cieszyć się prawdziwym smakiem świeżej herbaty „prosto z krzewu”. Napar herbaty aracha charakteryzuje się rześkim, soczystym, delikatnie goryczkowym smakiem i aromatem świeżych liści. Zawiera dużo katechiny, najcenniejszego dla zdrowia składnika zielonej herbaty. Katechina ma działanie oczyszczające organizm z toksyn, co wzmacnia układ immunologiczny i przyczynia się m.in. do zapobiegania nowotworom.
HERBATA UPRAWIANA JEST NA PLANTACJI, GDZIE NIE STOSUJE SIĘ CHEMICZNYCH NAWOZÓW ANI ŚRODKÓW OCHRONY ROŚLIN
Waga 100 gram
Sposób parzenia:
Do imbryka wsyp herbatę – ok. 1 łyżeczki na osobę. Zagotuj wodę i po chwili zalej nią liście herbaty (optymalna temperatura wody to ok. 80ºC). Po ok. 1 min. nalej herbatę do czarek. Te same liście możesz zaparzyć drugi raz – smak i aromat herbaty będzie mniej intensywny, ale podczas drugiego parzenia do naparu uwalnia się najwięcej cennych dla zdrowia mikroelementów.